Neem geen onnodig risico en ga altijd veilig op pad!
Met preventief onderhoud voorkomt u onvoorziene reparaties!

WK Eerbeek ook voor: onderhoud  |  reparatie  |  schadeherstel  |  onderdelen

Kies voor de WK onderhoudsbeurt: de APK voor aanhangwagens en paardentrailers

De noodzaak van regelmatig en goed onderhoud wordt helaas nog steeds onderschat, dit kan zorgen voor onveilige situaties voor u, uw medeweggebruikers en de (kostbare) vracht, die u vervoerd.

Een paar voorbeelden uit eigen ervaring / de praktijk:

  • Het gebeurd helaas regelmatig, dat bij constatering van een slechte bodem van de paardentrailer, de eigenaar ons advies terzijde schuift en hoewel wij ons paard er niet aan zouden wagen, de eigenaar zijn / haar viervoeter er nog ‘gewoon’ in durft te vervoeren
  • Dat onze raad om de band(en) van een aanhangwagen te vervangen in de wind geslagen wordt, omdat de klant de gevaren van slechte banden  (en de vergrote kans op bijvoorbeeld een klapband) niet in ziet

Op dit moment bestaat er in ons land geen wettelijke verplichte keuring voor aanhangwagen, paardentrailer, caravan of vouwwagen .Gesteld kan worden, dat de WK onderhoudsbeurt in feite nu al een APK keuring omvat.
De aanhangwagen wordt aan de hand van een checklist vakkundig gecontroleerd.

Het betreft een combinatie van keuring en onderhoud van alle belangrijke delen,
die waar nodig gedemonteerd en gesmeerd worden.

De conditie wordt weergegeven in een overzichtelijk en duidelijk keuringsrapport en
indien op alle inspectiepunten goedgekeurd,
wordt de aanhanger voorzien van een WK keuringssticker.

U krijgt uiteraard 3 maanden garantie op de verrichte werkzaamheden.

 

Met het uitvoeren van preventief onderhoud wordt correctief /onvoorzien onderhoud voorkomen.
Met goed en tijdig onderhoud houdt u uw eigendom in goede staat en verlengt daarmee niet alleen de levensduur, maar ook de verkeersveiligheid.
De kans dat u voor onaangename verrassingen komt te staan, wordt zo tot een minimum beperkt en bij politiecontroles wordt een boete in veel gevallen voorkomen.

Uiteraard zijn we bij WK Eerbeek merk onafhankelijk. U kunt dus met alle merken bij ons terecht.

De WK onderhoudsbeurt
Omdat uitstel geen optie is, adviseren wij om afhankelijk van het gebruik, jaarlijks en anders om de twee jaar een WK onderhoudsbeurt uit te laten voeren.
Zo gaat u altijd veilig op pad!

Er wordt (indien van toepassing) uitgebreid aandacht besteed aan:
– opbouw
– remmen
– banden
– assen
– chassis
– verlichting
– bodem

Afspraak is afspraak
Bij WK Eerbeek zullen we nooit zomaar overgaan tot het vervangen van onderdelen en/of het uitvoeren van reparaties, als dat niet is afgesproken, daar kunt u van op aan. Mochten we wat onvoorziens tegenkomen, dan wordt daarover altijd met u overlegt. Extra materiaal en meerwerk worden dus alleen na telefonisch verleg uitgevoerd. Afspraak is afspraak, toch?

Wij adviseren u tijdig contact met ons op te nemen, voor het maken van een afspraak zodat uw aanhangwagen, paardentrailer, caravan of vouwwagen in optimale conditie blijft en de kans op een pechgeval of mankement tot een minimum beperkt blijft.

Schade/ herstelwerkzaamheden
Mocht uw aanhangwagen of paardentrailer schade hebben opgelopen, kunnen wij u terzijde staan.

Of dat nu gaat om bemiddeling met de schade-expert, het schrijven van een expertise-rapport en/ of het uitvoeren van de herstel werkzaamheden.

WK Eerbeek: wij helpen u graag.