Geniet van de Veluwe als u er toch bent

Home 9 Geniet van de Veluwe als u er toch bent

Geniet van de Veluwe

Uitvoeren onderhoudsbeurt aan uw aanhangwagen of paardentrailer

Het uitvoeren van onderhoud / een onderhoudsbeurt aan uw paardentrailer of aanhangwagen, zodat uw eigendom in topconditie blijft en veilig de weg op kan is o.v.v. in overleg in één dag mogelijk en voor u een prima gelegenheid om dit te combineren met een bezoek aan de prachtige omgeving.

als u er toch bent . . .

Wanneer u toch onze kant op komt, is dat een uitgelezen kans om te genieten van al het moois, dat dit deel van Gelderland te bieden heeft.

WK Eerbeek vind u langs het Apeldoorns kanaal

WK Eerbeek vind u langs het schilderachtige Apeldoorns kanaal, een vaarweg, die van Apeldoorn tot Dieren 23 km lang is en tussen 1825 en 1829 met de hand gegraven werd. Tot 1972 werd er door de scheepvaart nog druk gebruik van gemaakt.

Eerbeek hoort bij de gemeente Brummen, dat liggend tussen de Veluwe en de Achterhoek zich kenmerkt door rust en ruimte. U vind er een uniek landschap, dat zich afwisselt van de groene Veluwse bossen in Eerbeek, via het coulisselandschap met weilanden, singels en bossen tot rivierlandschap van de IJssel in Brummen.

Papierdorp Eerbeek

De grootste kern van de gemeente is Eerbeek, groot geworden door de papierindustrie. Eerbeek maakt deel uit van de Veluwezoom en heeft mooie bossen en heidelandschappen. Midden in deze bosrijke omgeving vind u van LandalGreenparks: park Landal Coldenhove.
Eerbeek heeft een dorpskern met enkele gezellige eettentjes / bistro ‘s, terrassen en twee winkelcentra ‘s.

Webersbos, huis te Eerbeek, oliemolen en Fletcher hotel

Net buiten het dorp vind u het Webersbos, een 29 ha groot parkbos, dat aan het einde van de 16e eeuw al bestond en grenst aan de Eerbeekse beek, de bovenloop ervan is aangewezen als water van hoog ecologisch niveau. Het bos/landgoed heeft een afwisselend terrein en is waardevol voor vogels, vleermuizen, dassen, vlinders en libellen.

Op het landgoed vind u landhuis ‘Huis te Eerbeek’, in de 14de eeuw was Eerbeek, vroeger ook Eerdbeek of Erdbeek genoemd, in het bezit van de heren van Bronkhorst, waarschijnlijk zijn zij de stichters van het huis. In de loop der eeuwen hadden ‘Huis te Eerbeek’ en het naastgelegen koetshuis uiteenlopende bestemmingen, van jachtslot, laboratorium, volkshogeschool, conferentieoord tot heden ten dage hotelcomplex (Fletcher hotel) aan toe.

Vroeger van 1895 – 1942 toen het nog in eigendom was van de biologen de heer Max Wilhelm Carl Weber en mevrouw Anna Weber-van Bosse mochten alleen hun gasten er wandelen. Toen ze het Webersbos na hun dood aan het Geldersch Landschap na lieten, werd het openbaar open gesteld en voldoet zeker in een behoefte en wordt er door velen dankbaar gebruik van gemaakt.

Aan de Eerbeekse beek vind u ook een Rijksmonument, te weten: een watermolen uit 1825, die werd gebruikt als oliemolen. Er werd olie uit beukennootjes en lijnzaad gewonnen. Het is de enige nog werkende ‘bovenslag’ watermolen in Nederland.

Stoomtrein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij

Eerbeek is één van de opstapplaatsen voor de stoomtrein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM), die in de zomermaanden volop rijdt.

Bezoek de omgeving, terwijl wij onderhoud plegen

Het uitvoeren van onderhoud / een onderhoudsbeurt aan uw paardentrailer of aanhangwagen is o.v.v. in overleg in één dag mogelijk en voor u een prima gelegenheid om dit te combineren met een bezoek aan de prachtige omgeving.

Een onderhoudsbeurt is te vergelijken met een APK, de belangrijke delen worden nagekeken, onderhouden en waar nodig vervangen. Mochten we wat onvoorziens tegen komen, overleggen we dat altijd vooraf met u.

Terwijl u geniet zorgen wij er voor, dat uw eigendom weer tip top in orde gebracht wordt.

Afspraak plannen? Bel ons op: 0313-65 45 78 of 06-5422 2237