Maatschappelijk verantwoord ondernemen

WK Eerbeek is zich er als kleinschalig aanhangwagenbedrijf van bewust, dat je onder de voorwaarden van deze tijd, grondstoffen worden schaarser en duurder, de milieudruk groter, duurzaam en maatschappelijk verantwoord moet ondernemen.
Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Bij de inkoop proberen we er steeds meer rekening mee te houden, dat de producten die wij kopen, duurzaam zijn / veel langer meegaan en daardoor goed voor het milieu zijn, omdat ze het milieu veel minder belasten.

Duurzaamheid voor uw paard: Polyester Careliner en Hotra paardentrailers
De polyester paardentrailers van Bücker Careliner en de Hotra Supreme Poly hebben om de stevigheid van de polyester opbouw te verkrijgen deze voorzien van een kern van kunststof/PVC, dit in tegenstelling tot veel concurrerende merken, die nog ’gewoon’ hout gebruiken. De kern van pvc/kunststof zorgt er in combinatie met een aluminium/polyester bodem voor, dat er geen enkel onderdeel meer aan dit soort trailer kan rotten. Duurzamer kunnen we het niet maken. Bij WK Eerbeek, zeggen wij over dit soort trailers dan ook: o.v.v. een aanschaf voor het leven.

Aluminium als duurzaam product

Wat te denken van een aanhangwagen met aluminium borden
Of met uw paard / je pony op pad met een aluminium paardentrailer
In vergelijking met andere materialen heeft aluminium ook de nodige voordelen. Aluminium behoeft nagenoeg geen onderhoud. Anders is dit voor andere materialen zoals hout, dat regelmatig onderhouden moet worden. Aluminium scoort hoog op het gebied van duurzaamheid, de snelheid waarin het aan vervanging toe is ligt beduidend laag en het lang mee gaat.

LED verlichting
Zowel zakelijk als privé proberen we wat verlichting betreft zoveel mogelijk voor LED te kiezen. Zo hebben we het in werkplaats en kantoor al in grote lijnen doorgevoerd. Een hagelnieuwe wasmachine (energieklasse: A++) heeft zijn intrede gedaan, die een stuk minder energie vreet.
In huis hebben we onlangs voor een kleiner maatje aquarium gekozen. Het nieuwe aquarium heeft bovendien een energiezuinige verwarming en filter en uiteraard LED verlichting:) De nieuwe vissenkom valt hiermee in energieklasse: A+

Server website draait op groene stroom
De server waar onze site draait maakt gebruik van groene stroom en zo heeft deze  firma nog meer (niet nader door hen omschreven) milieuvriendelijke maatregelen getroffen.

wk-eerbeek duurzaam en verantwoord ondernemen milieu energieklasse A+ A++