Maatschappelijk verantwoord ondernemen

WK Eerbeek is zich er van bewust, dat je onder de voorwaarden van deze tijd, grondstoffen worden schaarser en duurder, de milieudruk groter, duurzaam en maatschappelijk verantwoord moet ondernemen.
Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Bij de inkoop doen we er alles aan om producten in te kopen, duurzaam zijn / veel langer meegaan en daardoor goed voor het milieu zijn, omdat ze het milieu veel minder belasten.

Duurzaamheid voor aan de trekhaak:
.

.Aluminium als duurzaam product

Duurzaamheid op wielen: aanhangwagens met aluminium borden en aluminium paardentrailers
Aluminium kent in vergelijking met andere materialen, zoals hout de nodige extra voordelen. Aluminium behoeft nagenoeg geen onderhoud en ook op het gebied van duurzaamheid scoort aluminium hoog. De snelheid waarin het aan vervanging toe is ligt beduidend laag. Wat ALU paardentrailers en aanhangwagens met ALU borden betreft durven we ook hier de stelling aan, dat deze o.v.v. een leven lang mee gaan.

Ook een duurzaam product uit ons assortiment zijn de polyester paardentrailers, deze zijn volledig houtvrij, om de stevigheid van de polyester opbouw te verkrijgen is de kern van kunststof/PVC, dit in tegenstelling tot veel concurrerende merken, die daarvoor nog ’gewoon’ hout gebruiken. De vol-polyester opbouw zorgt er in combinatie met een duurzame ALU bodem voor, dat er geen enkel onderdeel meer kan rotten. Duurzamer kunnen we het niet maken.
Bij WK Eerbeek, zeggen we over dit soort trailers dan ook: o.v.v. een aanschaf voor het leven.

.
Groene stroom
Door te kiezen voor een energieleverancier, die ons 100% groene stroom levert zetten we een belangrijke stap naar duurzaam ondernemen. Goed voor het milieu, want deze stroom wordt in Nederland opgewekt door de zon, wind en waterkracht.
.
LED verlichting & minder energie
LED verlichting heeft zowel zakelijk als privé al een boel winst geboekt, in de werkplaats, in het kantoor en in grote lijnen ook thuis heeft LED zijn intrede gedaan.
De wasmachine (energieklasse: A++) en de nieuwe koelkast, die zijn intrede hebben gedaan vreten een stuk minder energie, als hun voorgangers.
.
Kringloop
We schenken onze koffie / thee niet in plastic of papieren bekers, maar in mokken, die niet allemaal dezelfde kleur en / of motiefje hebben, maar hoe duurzaam wil je het hebben, bij de kringloopwinkel vandaan komen.
Niks mis mee toch en onze koffie smaakt er niet minder om 🙂
.